Chilmark House / Gray Organschi Architecture + Aaron Schiller

sevjeoym

first_img Area:  6000 ft² Year Completion year of this architecture project Projects ArchDaily 2017 Photographs Chilmark House / Gray Organschi Architecture + Aaron SchillerSave this projectSaveChilmark House / Gray Organschi Architecture + Aaron Schiller Architects: Aaron Schiller, Gray Organschi Architecture Area Area of this architecture project Photographs:  David Sundberg / Esto Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” “COPY” Year: center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/871154/chilmark-house-gray-organschi-architecture-plus-aaron-schiller Clipboard United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/871154/chilmark-house-gray-organschi-architecture-plus-aaron-schiller Clipboard CopyHouses•Dukes County, United States Chilmark House / Gray Organschi Architecture + Aaron Schiller Manufacturers: Connecticut Stone, Solar Innovations, Bayerwald Fenster Hausturen, Floor Works, Inc., Livingstone Concrete, Specialty Builders SupplyStructural Engineer:Justin JacobsonProject Supervisor:Jeff WassArchitects In Charge:David Sheerin, Britt Brown Hayes, Marion Forbes, Alan Organschi, Lisa Gray, Eero Puurunen, Aaron SchillerCity:Dukes CountyCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© David Sundberg / EstoText description provided by the architects. Chilmark’s long agrarian history on the windswept southern edge of Martha’s Vineyard underpins the design approach to this house and studio for a multi-generational family. The site, a former sheep grazing field, overlooks Chilmark pond, with long views to the Atlantic, and is edged by a series of Chilmark’s massive, meandering stone fences. In deference to the field’s history, and to the simple New England forms that shape the area’s architectural heritage, we developed the house and studio as a pair of barns with low pitched roofs that sit quietly in the landscape. Two buildings form a series of courtyards and outdoor spaces, with varying degrees of privacy and views. In a nod to New England’s bank barns, the long barn is set into the hillside, diminishing its scale from the north and creating direct connections to the outside from both upper and lower levels.Save this picture!© David Sundberg / EstoAt the heart of this design process lies a mentorship and evolving collaboration. Five years ago, Alan Organschi was approached by his student, Aaron Schiller, whom he had taught during Yale’s first year building project. Aaron asked Gray Organschi to share the firm’s long experience with house design and to work collaboratively on the project. Aaron, whose family had spent decades in Chilmark and had outgrown their beloved A-frame, led the family quest for a new piece of land that would accommodate a family compound and, after years of searching, he found this rare piece of land.Save this picture!© David Sundberg / EstoSave this picture!Lower Level PlanSave this picture!© David Sundberg / EstoSave this picture!Upper Level PlanSave this picture!© David Sundberg / EstoThe simple, dark buildings are approached via a farm road that winds through Chilmark’s dense thicket of scrub oak. A broad stair links a large south-facing porch back to the farm road and provides pedestrian access through the field to the beaches beyond. Based in a shared love of the dense aggregation of New England’s farm complexes, we sited the studio and the house barns tightly together, creating a charged outdoor space between them, which provides the approach to the house’s entrance. The sweeping Atlantic views are only experienced after a visitor enters the house; the northwest entry courtyard is edged by a mute, charred cedar wall with screened apertures, creating a private courtyard with views west over the rolling fields and stone fences. Inside the dark buildings, bleached ash lines all surfaces. The ceilings in the public rooms lift to the high ridges, with dropped areas to create a children’s sleeping loft high in the roof. The lower level creates a series of bedrooms with shared spaces between that look into light wells, landscaped with local rocks and moss.Save this picture!© David Sundberg / EstoProject gallerySee allShow lessStudents Construct Timber Structures in the Argentinian Countryside at Hello Wood Ar…ArticlesA Triangulated Ramp Made For People With Reduced Mobility In MindMisc Share Houses Save this picture!© David Sundberg / Esto+ 23 Share CopyAbout this officeGray Organschi ArchitectureOfficeFollowAaron SchillerOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDukes CountyUnited StatesPublished on May 12, 2017Cite: “Chilmark House / Gray Organschi Architecture + Aaron Schiller” 12 May 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more